Testade att kocka ihop en kinuski/marängpaj i fredags. Blev rätt bra, men maffig och söt.
Ingredienser:
Botten
2 dl havreflingor
50 gr margarin
1/2 dl socker
4 äggulor
Fyllning
Kinuskisås
100 gr margarin
1 dl grädde
1 dl socker
1/2 dl sirap
Maräng
4 äggvitor
1 dl socker
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Börja med att koka ihop kinuskisåsen. Låt den koka några minuter så den tjocknar lite. låt svalna.
3. Dela vitor och gulor i två skålar.
4. Rör ihop en smet av äggulor, havreflingor, socker och margarin som fått mjukna upp lite i mikro.
5. Smörj en form, sätt smeten i ugnen i ung. 10 min.(Tills den tar ihop och får lite färg.
6. Gör medan marängen genom att vispa äggvitor och socker hårt.
7. Häll kinuskin på den halvgräddade kakan, toppa med marängen och sätt in i ugnen igen tills marängen får färg. (Några minuter)
Servera med glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar