tisdag 9 oktober 2012

Sankta Psyko

 
 
Boktips! Boktips! För den som gillar psykologisk spänning. Började i den för några dagar sedan och är så där härligt fast som man bara blir ibland. Det var länge sedan sist.
Den handlar om Jan Hauger som får tjänst på en förskola som hör ihop med ett sjukhus för psykiskt störda och våldsbrottslingar. På förskolan går patienternas barn och en av hans uppgifter är att följa barnen genom de underjordiska gångarna som binder ihop förskolan med besöksrummet på kliniken.
 
Jag gillar att läsaren får små glimtar av Jans förflutna med jämna mellanrum. Man förstår att det finns bakomliggande orsaker till varför han söker den här lite udda tjänsten och att han har en mörk hemlighet. Man bollar massa med tankar i sitt huvud samtidigt som man läser. Är det faktiskt så som man misstänker eller kommer man att bli överraskad?
Hela upplägget är spännande och udda. Platsen, dessa mörka betongtunnlar under marken, barnen som åker upp i hissen för att där träffa sina psykiskt sjuka föräldrar. Sedan inbillar jag mig att personalen är lite mysko också.. (Vet inte om det är författarens avsikt.)  Lite för käcka på något vis.. Jo som sagt, väldigt mysko och helt klart annorlunda än andra böcker jag läst på sistone.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar