söndag 23 september 2012

En av höstens sista båtturer/recept på gäddfärs

 
 
Var till Sideby förra helgen på en snabbvisit. Mathilda hade tävling på lördagen så klockan var runt 19 innan vi kom fram. söndagen vigde vi  åt hösttur på sjön och gäddfiske. Lite lägre vatten vid villan nu än vad det varit på sistone. När det var som högst kunde man inte gå torrskodd ut på bryggan.
 

 
Nya draget som Isak köpte åt pappa till födelsedagen. Nu skulle det testas. Tyvärr for en gädda iväg med det...
 
 

 
 
Havtorn

 
 

 
"Kejsarkrona" i mammas blomland vid villan.

 
 
Nyponros. En av mina favoritobjekt att fota som ni kanske lagt märke till..

 

 
Medan "karan" for på fisketur, lämpade de av oss kvinnfolk på Kilgrund. Vi en bit längs stranden.


 
 

 
Långt borta skymtar Yttergrund Fyr.

 
Här fiskas det efter gäddor

 
Elisabeth försökte från land.

 
Höstfärger även i strandkanten

 
 




 
Sen blev det kaffe och äppelkaka bland strandstenarna

 
och Toscakaka
 
 

 
Isak var genomfrusen när han återvände från fiskarfänget. fick låna mina vantar och mommos flytjacka. Blev inga gäddor då, men sen när vi återvände till villan och prövade kasta i viken fick vi napp. Isak skulle prompt ha hem gäddan trots att vi andra inte är så förtjusta i gädda.
 
 
 
 
Gjorde gäddfärs.
 
Gäddfärs
 
Fileer av gädda som klippes i små bitar.
Så mycket som möjligt av benen klippes bort.
 
Mixa samman
 
Tillsätt äppel, senap, lök, creme fraiche och ett ägg. Mixa ihop
 
Krydda salt och t. ex curry, svartpeppar, paprika
 
Lägg till slut i en sked potatismjöl och forma till biffar
 
 
 




 
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar